Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den

Na 30. května 2015 připravila obec, knihovna, hasiči i myslivci pro děti k jejich svátku na hřišti u hájenky Dětský den.

Začalo se pozvolna několika soutěžemi - prolézáním tunelu, potácením na chůdách a házením kroužků na cíl. Pak se přidali tatínkové, strejdové i babička, kteří vozili své blízké v kolečku, a to slalom mezi kuželkami. Děti i dospělí mohli vyzkoušet různá střílení - ze vzduchovky, z luku i z kuše a také házení šipek na terč.

Kdo chtěl, zapojil se do fotbalového zápasu. Početně byla převaha dětí, ale vzrůstem dospělé rozhodně nedoháněly. Všichni si ale honění míče a hlavně trefování do branek užívali a nakonec došlo i na penalty. Zápas skončil 10:4 pro děti, a protože se všechny moc snažily, ať už přímo hraním nebo povzbuzováním, byly za svou snahu odměněny medailemi a taštičkami s dobrotami.

Po zápase předvedli své umění šermíři z milevské skupiny Collegium 1570. Ukázali rozdíl mezi německou a italskou šermířskou školou a po chvílemi nebezpečně vyhlížejících výpadech nechali všechny zblízka prohlédnout zbraně i štíty a zodpověděli všechny zvídavé dotazy.

Následovalo vystoupení hasičů, kteří předvedli dva útoky - jeden provedlo družstvo žen a jen družstvo mužů. Děti si mohly stříkání z hadic nakonec také samy vyzkoušet a kdyby nedošla voda, trvalo by jim to jistě až do večera.

Užít si příjemné odpoledne přišlo přes 30 dětí a 60 dospělých. Aby všechny aktivity zvládli, byl k dispozici i občerstvovací stan s limonádami, pivem a klobásami a také stoly a židle pro chvíle oddechu.