Jdi na obsah Jdi na menu

Výlet lodí

Po loňském úspěšném výletě do Makova se obec a knihovna rozhodly letos uspořádat další výlet.

13. června se v 10 hodin u kulturního domu sešlo 22 dospělých a 27 dětí a vyrazili společně směrem na Zvíkov. Sluníčko svítilo, od rána bylo teplo, ale v prostorách hradu bylo příjemně. Po prohlídce si všichni dali zmrzlinu na osvěžení a přesunuli se k přístavišti, aby nasedli do lodě a užili si plavbu po Orlické přehradě. Na lodi to příjemně pofukovalo a děti si mohly vyzkoušet kormidlování na kapitánském můstku. Plavidlo kvůli tomu chvílemi vodu poněkud křižovalo, ale kapitán to nakonec vždy zvládnul.

Po necelých 50 minutách všichni vystoupili na Orlíku a po malém obědě se snažili najít nějakého páva, s kterým by se v zámeckých zahradách vyfotili. Pávům ale zřejmě bylo na zemi horko, a tak se přesunuli na stromy. Jedinou fotografii s pávem se tak povedlo pořídit pouze Kuklíkovým, kteří si pod stromem počkali, až páv na chvilku slétl na zem.

Následovala prohlídka akvária, které se v těchto dnech právě znovu otevírá na jiném místě - u parkoviště. K vidění byla spousta druhů sladkovodních ryb a také staré fotografie míst, kde je dnes přehrada.

Další zmrzlina, společné foto a po nastoupení do autobusu začaly padat první kapky. Autobus cestou déšť trochu předehnal, takže v Oseku všichni stihli ještě dojít domů a pak už začal liják i tam. Prostě - počasí na objednávku!