Jdi na obsah Jdi na menu

Letně - podzimní pohádkové čtení

Prázdniny skončily a knihovna opět pokračuje ve své sérii pohádkových čtení. Tentokrát, 17. září 2013, se konalo již po sedmé a akce se zúčastnilo 10 dospělých a 11 dětí.

Děti začaly tradičním vybarvováním omalovánek. Byly to různé podzimní plody a listy, které pak vystříhaly a nalepily na nástěnku s velikým stromem. Společně jsme si povídali o tom, co na podzim dozrává v přírodě a  co se na podzim dělá. Pak děti poznávaly na obrázcích typické podzimní ovoce a další plody.

Děti během léta střádaly doma uzávěry z PET lahví a teď si je do knihovny přinesly. Vzaly si čtvrtky a na ně si s pomocí maminek naskládaly a později nalepily z těchto různě barevných víček obrazce podle své fantazie. Hotový obrázek ještě podlepily pevným kartonem a doma si ho mohou vystavit nebo pověsit na zeď.

A pak už byl nejvyšší čas na pohádku. Za konzumace maminkami napečených dobrot děti poslouchaly vyprávění o tom, jak Křemílek a Vochomůrka museli louskat ořechy a jak jim se zlobivým veverčákem Pizizubkou pomohla hodná datlice. Příběh byl z knížky Václava Čtvrtka Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky, s ilustracemi Zdeňka Smetany. 

8.jpg