Jdi na obsah Jdi na menu

Mikulášská nadílka - 2015

I když Mikuláš s bandou čertů obešli vesnici dle tradice 5. prosince, besídka pro všechny děti v sále kulturního domu se konala až o týden později, 13.12.2015.

Letos probíhala v režii krásného anděla - paní Anny Pávkové z Prahy. V 15 hodin přivítala všechny přítomné, pozvala k pódiu děti a v rytmu veselých vánočních písniček je pozvolna rozpohybovala. Brzy se k ní přidal i čert, přesněji řečeno čertice a odstartovaly první soutěž pro děti - přesun pomocí dvou podložek přes sál, šlápnout na zem se nesmělo. Všichni dostali několik dárků a zase si zatancovali. Pak zavolali ještě Mikuláše a i ten se k tanečkům přidal.

Následovala další soutěž, tentokrát děti zpívaly písničky a říkaly básničky. Děti se trefovaly i míčky do koše. Koš držela čertice, obklopená houfem dětí, které se jí už ale vůbec nebály. Opět dostali všichni spoustu dárečků a pak vyzval anděl na tanečky nejen děti, ale i rodiče. A protože se dospělí snažili a také si to užívali, dostali i oni za odměnu malý pamlsek.

Na konci téměř dvouhodinového programu dostalo každé z dětí od Mikuláše, anděla a čerta ještě velkou sladkou nadílku a všichni se společně vyfotili.