Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní pohádkové čtení

V úterý 8. října se děti a dospělí opět sešly při "pohádkovém čtení". Tentokrát bylo věnováno  podzimu. Děti na bílé papíry lepily vylisované barevné podzimní listy stromů a vytvářely z nich různá zvířátka, např. lišku nebo páva. Někdo si zvířátko složil jen z listů, někdo si ho částečně domaloval pastelkami. A protože malování děti moc baví, mohly si ho užít i při omalovánkách s motivy  draků či kaštanů a žaludů.

Od minulého čtení si děti měly nasbírat kaštany a žaludy a ty teď využily k dalšímu vyrábění. Tvořily z nich rozličná zvířátka, jejichž jednotlivé části spojovaly špejlemi, a také si vyrobily malé šnečky z kaštanů a speciální modelovací hmoty.

Ani tentokrát maminky nezapomněly dětem připravit spoustu dobrot na svačinu a děti si při nich poslechly pohádku O jablůňce, z knížky Evy Beranové Čtvero ročních období. Příběh vyprávěl o holčičce Aničce, které dala jablůňka kouzelné jablíčko.

Všech 13 dětí a 9 dospělých si čtení moc užilo a domluvili se, že od příštího týdne budou do knihovny chodit pravidelně každé úterý a nacvičovat  vystoupení na adventní neděli.