Jdi na obsah Jdi na menu

Pohádkové čtení o Červené Karkulce

V úterý 11. března 2014 odstartovala místní knihovna v Oseku v rámci celostátní kampaně Celé Česko čte dětem další sérii akcí. Letos budou jednotlivá čtení vztažena pokaždé k jedné konkrétní pohádce.

První v pořadí byla Červená Karkulka. Děti se posadily do kroužku na zem a poslechly si celou pohádku, čtenou z knihy Františka Hrubína Špalíček pohádek, s ilustracemi Jiřího Trnky. Pak odpovídaly na spoustu otázek, které se k pohádce vztahovaly, a tím si samy všechno zopakovaly.

Z připravené obálky pak děti vybíraly z třiceti různých samolepek , děti z nich postupně vybíraly ty, které s pohádkou souvisely. Pak je nalepily na velký obrázek rozevřené knihy, upevněné na zdi, pod nápis Červená Karkulka. V knize jsou totiž i nápisy další, a to názvy pohádek, které budou čteny během roku.

Protože byli všichni moc šikovní, dostali sladkou odměnu a pak šli vybarvovat oblíbené omalovánky, tentokrát - jak jinak - na téma Červená Karkulka. Některé obrázky si děti odnesly domů a některé v knihovně nechaly, aby je pak paní knihovnice mohla vystavit na chodbě kulturního domu.

Po malé sladké svačince děti začaly s nácvikem krátkého vystoupení, které by se mělo uskutečnit na zářijovém plánovaném srazu rodáků v Oseku.

Stejně jako na minulých "čteních", i tentokrát přišly téměř všechny malé děti z obce. Bylo jich 13 a 6 maminek.