Jdi na obsah Jdi na menu

Povolání - zahradník

 Děti opravdu zahradničily

10. dubna se děti sešly v knihovně, letos už po třetí, aby se něco dozvěděly o dalším povolání. Nejdříve si všichni společně vyprávěli o zahradníkovi  a poté Deniska, Lukášek a Ondra z několika knížek o povoláních přečetli, co takový zahradní dělá a potřebuje. Dokonce se dozvěděli, co znamená být i zahradním architektem. Pak si k velkému zahradníkovi na nástěnku přišpendlili všichni různé obrázky předmětů, se kterými opravdu pracuje. Také poznávali podle obrázků všelijaké květiny, se kterými se mohou na zahradách setkat.

Z mnoha dřevěných dílků, které knihovně věnovali manželé Rosolovi, pak děti vyráběly různé panáčky a skřítky. Podle fantazie kombinovaly barevné čepičky, tělíčka, botičky a s pomocí dospělých je lepily k sobě tavicí pistolí.

K svačině měly tentokrát narozeninovou bábovku, kterou upekla Kristýnky maminka. Kristýnce všichni popřáli a na dobrotě si pochutnali.

S plnými bříšky si všichni vyzkoušeli opravdové zahradničení, když se pustili do sázení žlutých violek do truhlíků. Pomáhali si navzájem a kvetoucí truhlíky pak byly připevněny na plot ke kapličce. Pak už jen zbývalo zalít a všichni se rozutekli domů.