Jdi na obsah Jdi na menu

První adventní nedělě - 2015

Počasí bohužel objednat neumíme, a tak muselo být kvůli neustávajícímu dešti přesunuto rozsvěcení stromečku na první adventní neděli 29. listopadu 2015 z návsi do sálu kulturního domu. Sál se podařilo narychlo připravit i vyzdobit, takže vánoční atmosféra navzdory nevánočnímu počasí přeci jen byla.

Rozsvěcení zahájil Stanislav Drozd  z lidové školy umění v Milevsku se svými svěřenci, kteří na trubky zahráli koledy. Po slavnostním přivítání všech účastníků letošní adventní nedělě, začalo  vystoupení místních dětí pohádkou O Sněhurce. A i když bylo trpaslíčků o něco víc než sedm, všechno naštěstí dopadlo stejně dobře, jako v té tradiční pohádce. Děti byly sice zvyklé nacvičovat venku na návsi, ale nenechaly se jiným prostředím rozhodit a zvládly to skvěle. Pak přednesly po skupinkách vánoční a zimní básničky a zazpívaly koledu Půjdem spolu do Betléma a písničku Vánoce, Vánoce.

Po velkém potlesku dostaly sladkou odměnu a slovo si vzal starosta Pavel Procházka. Poděkoval těm, kdo akci připravovali, a popřál všem v sále krásné svátky i šťastný příští rok. Vystoupení zakončil opět Stanislav Drozd s mladými trubači.

Pak mohl každý ochutnat dobroty, které přinesly některé šikovné hospodyňky, a občerstvit se svařákem či jiným nápojem. A protože konečně přestalo pršet, mohli se jít všichni podívat na náves na rozsvěcení velkého stromečku, který ještě za světla a deště ozdobili obětaví tatínkové.